جلوگیری از سقط ۱۶۵ جنین با اجرای طرح نفس در دزفول

مسئول واحد جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس مرکز بهداشت دزفول گفت: ۱۶۵ جنین، از ابتدای اجرای طرح نفس (نجات فرزندان سقط) که از آذرماه سال گذشته آغاز شده، با مداخله تیمهای تخصصی از سقط عمدی نجات یافتند.
اکرم فولادی عطار با اشاره به دستاوردهای ارزشمند طرح ملی نفس بیان کرد: این طرح با هدف حمایت از مادران باردار در معرض تصمیم به سقط عمدی، طراحی و اجرا شده است و در قالب آن، مداخلات پزشکی، روانی، اجتماعی و فرهنگی به صورت هدفمند ارائه میشود.
وی به پیامدهای ناگوار و گاه جبرانناپذیر سقط عمدی جنین اشاره کرد و ادامه داد: سقطهای غیرضروری و غیراستاندارد میتوانند عوارض جدی و تهدیدکنندهای برای سلامت زنان به همراه داشته باشند که بستری در بیمارستان، خونریزی، عفونت، سوراخ شدن و آسیب اعضای درون شکم، ناباروری و پیامدهای سقط از نظر سلامت روانی همچنین مرگ مادر از عوارض آن است.
فولادی عطار با اشاره به نقش مهم فرزندآوری در توسعه پایدار و حفظ تعادل جمعیتی کشور، گفت: داشتن فرزند نه تنها بر سلامت جسم و روان خانواده تاثیر مثبت میگذارد، بلکه موجب پویایی، نشاط و تقویت سرمایه انسانی کشور در دهههای آینده خواهد شد.
وی ضمن گرامیداشت هفته ملی جمعیت (۲۴ الی ۳۰ اردیبهشتماه) با شعار "همه برای ایران جوان" تاکید کرد: جوانسازی جمعیت در دنیای امروزی یک ضرورت حیاتی برای امنیت اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی ایران است از این رو انتظار میرود با آگاهیبخشی، حمایت از مادران، تقویت فرهنگ مادری و پدری و مشارکت فعال نهادهای حمایتی و فرهنگی، شاهد کاهش بیشتر موارد سقط عمدی و افزایش گرایش به فرزندآوری باشیم.
مرکز مردمی نفس با داشتن کارشناسان مامایی، روانشانسی و مذهبی در میدان مقاومت (فلکه موشک) جنب آزمایشگاه مرکزی واقع شده و در روزهای دوشنبه و چهارشنبه از ساعت ۹ تا ۱۱ پذیرای مراجعان است.