کتاب|طرح تحول راهبردی جمعیت و فرزندآوری

چندسال است که زمزمه پیری جمعیت و آینده کهن سال ایران را میشنویم. با این حرف ناخودآگاه تصویر کارمندانی پیر که برای رفتن از اتاقی به اتاق دیگر به هن و هن میافتند توی ذهنمان نقش می بندد، یا شاید تصویر پزشکانی که برای ویزیت یک مریض زمان زیادی میگذارند و تا همه کارهای نسخه نویسی آنلاین و … را طی کنند کلی طول میکشد.
شاید هم اصلا به خانواده خودمان فکرکنیم، به سفرههای خلوت ماه رمضان و عیدهای نوروز، به شب یلداهایی که دیگر خبری از شلوغی خانه مادربزرگها نیست. همه این تصاویر وقتی کتاب « طرح تحول راهبردی جمعیت و فرزندآوری» را میخوانیم بارها و بارها در ذهنمان جان میگیرد. وقتی آمار و ارقام این سالها را میخوانیم یک لحظه صدای خنده بچههای همسایه و فامیل توی سرمان متوقف میشود و به جایش گوشهایمان فقط صدای عصا میشنود. عصایی که دارد هشدار پیری جمعیت کشورمان را با تق و تق ممتدی گوشزد میکند. آقای صدرا بهرامی با تلاشی میدانی و قلمی روان، تصویر بسیار جامع و درستی از وضعیت کنونی جمعیت ایران، سالهای گذشته و موانعی که برای رشد جمعیت داریم ارائه کردهاند.
اما کتاب نه تنها مشکلات، بلکه علت آنها و عوامل اثرگذار را هم به خوبی دیدهاست. و بعد ازهمه اینها به دنبال راه حل عملی طرح تحولی کاربردی و جامع ارائه داده است. نکته بسیار مثبت کتاب، دسته بندی خوب و توضیحات ساده و همه فهم آن است. کتاب را بگیرید و بخوانید. مطمئنم وقتی بفهمید ایران ما، عجیبترین و سریعترین شیب نزول جمعیتی را در طول تاریخ بشریت داشته، مغزتان شروع میکند به سوت کشیدن. صدای سوتی که حالا حالاها قطع نمیشود…اینکه میشنویم جهاد این سالها فرزندآوری است با خواندن این کتاب، دیگر نه یک حرف بلکه یک گزاره علمی بنظر میرسد. کتاب را نه خانمها که همه اقشار باید بخوانند و به هم هدیه کنند. فردای ایران ما به همین امروز و همین لحظهها وابسته است، شاید هنوز دیر نشده باشد.